Vanwege de zomervakantie ligt het meeste hier nu stil; de scholen, NCP en Social & Health Centre. Daarom reden te meer om juist nu verschillende activiteiten te organiseren, waaraan onze kinderen ook deel konden nemen en waarin de talenten van Joran het beste tot zijn recht zouden komen. Zo hebben we een paar voetbaltoernooien georganiseerd, waarin we Joran als volgt introduceerde: “This is Joran, the best friend from Ruben, he is from Holland, our family friend and almost a professional football player.” Dat had natuurlijk gelijk alle aandacht van de kinderen!


Zo hebben een dag georganiseerd voor de kinderen van Petros & Elisabeth en hun vrienden, zo’n 50 jongens. ’s Morgens verzorgden Ruben & Joran de training, met warming up, krachttraining en voetbalspelletjes. Daarna kregen ze een door ons klaargemaakte lunch en ’s middags waren de wedstrijden. Een bijzonder moment was dat Joran ineens een jongen van Petros met zijn oude voetbalschoenen zag lopen.


Verder hebben we een dag georganiseerd bij Tom & Mandy, een Amerikaans stel, dat een boerderij runt in een ver afgelegen gebied en leiding geeft aan 40 weeskinderen. Joran kon deze kinderen blij maken met zijn officiële Heerenveen voetbalshirts, volgens Tom zullen ze over 10 jaar nog gedragen worden. Ook hier gaven de jongens een training en ’s middags een toernooi. Levi was een goede scheidsrechter en Jessie hielp bij de spelletjes voor de allerkleinsten. Tot slot hebben we gezamenlijk nog een kerstfilm gekeken. In Nkwalini hebben we, de dag voor kerst, “de nativity story” (het kerstverhaal) laten zien en konden Ruben & Joran veel aandacht geven aan de kinderen, die allemaal niet alleen aan hun lippen maar aan alles hingen! Na de kerstdagen hebben we ook voor deze kinderen nog een sport- en spelmiddag georganiseerd, hier kwamen zo’n 30 kinderen en het was een mooie middag.


Tussendoor hebben we ook andere leuke dingen gedaan, zoals: mountainbiken, een rots beklommen, nachtje gekampeerd in een wildpark, gezwommen in de beek en veel getafeltennist in de tuin.


De feestdagen in de korte broek beleven, dat is wel heel anders dan we gewend waren in (het koude) Nederland. We hadden zelf een kerstboom, gave kerkdienst waar vooral veel kerstliederen werden gezongen en met oud- en nieuw hadden we ……. oliebollen (vetkoeken hier ze hier) en vuurwerk. Toch blijft het erg raar en voelt het anders. Maar heerlijk om ook deze dagen van elkaar te kunnen genieten en ook bezig te mogen zijn met uitdelen; van onze tijd, aandacht en liefde.

Joran is inmiddels weer thuis, de kinderen hebben nog een paar weken zomervakantie en hier begint YWAM weer te draaien. Er zijn al en er komen de nodige nieuwe mensen, dus waait er een frisse wind door de organisatie!!.
Jessie speelt veel met de 2 nieuwe Braziliaanse buurmeisjes (Maria en Nicole) en Levi heeft het naar zijn zin met zijn Swazi vriend (Sibelele).

We zijn nu bijna een jaar in Swaziland en zijn dankbaar voor al jullie steun. Nog een laatste nieuwtje ………  in april komen we 3 weken op verlof naar Nederland en hopen we jullie te ontmoeten!

Liefs van “de big Five”