Op de base van YWAM, waar we wonen, zijn ook nieuwe mensen gekomen: een Braziliaans gezin, met 2 meisjes, Nicole en Maria, waar Jessie veel mee speelt. Verder is het team versterkt met een Amerikaans/Swazis echtpaar en nog een Braziliaans gezin, maar deze mensen wonen buiten de base. De staf is dus flink uitgebreid en ook Anne is onderdeel van deze staf. Gezamenlijk hebben we worship, intercession en ……bootcamp! Dit laatste verzorgt Anne iedere week voor de hele club; lekker buiten trainen en het is goed voor de teamspirit.


Van het geld van de Nieuwjaarsduik, dat de tieners van onze kerk (de EGZ) uit Zeewolde bij elkaar hebben gespaard, konden we voor alle jongens van Petros & Elisabeth, voetbalschoenen kopen. Ze voetballen namelijk veel en graag en dragen schoenen helemaal af, tot er geen nop meer onder zit.


De kinderen van de EGZ, hebben in januari allemaal klusjes gedaan en van dat geld heeft Anne een mooi speeltoestel gemaakt bij Petros & Elisabeth met 2 schommels, ringen en een klimtouw. Maar omdat de kinderen zoveel geld bij elkaar hebben gespaard, gaat Anne nog zo’n speeltoestel maken, maar nu bij Zodwa. Wat zal dat een aanloop van kinderen geven!!


Petros & Elisabeth hebben de afgelopen maand nog 2 nieuwe meisjes opgenomen in hun gezin, een meisje van 8 en een meisje van 11. Ondertussen zijn ze met z’n 21-en. Ze konden allebei niet meer thuis wonen, maar gelukkig zijn ze nu veilig bij Petros & Elisabeth. Mooi om te zien dat ze hier nu weer kind kunnen zijn en zo heerlijk kunnen spelen.


We vinden het ook gaaf om samen met Petros & Elisabeth erop uit te gaan om te evangeliseren met de Waka-waka lampjes. Om mensen te vertellen over Jezus, het Licht in deze wereld. We zijn bijna door onze voorraad lampjes heen en hebben er veel mensen blij mee kunnen maken. Trouwens, de tuin doet het geweldig goed en genereert niet alleen extra gevarieerd eten, maar ook een extra bron van inkomsten.


Iedere week geeft Birgitte in totaal aan zo’n 170 kinderen bijbels onderwijs, dit op de preschool (4-7 jaar), het Social Health Centre (2-4 jaar), de kinderen uit Nkwalini, die bij Zodwa komen en de kinderen bij Petros & Elisabeth. Tegenwoordig nodigt een zoon van Petros zijn hele voetbalteam uit, dus dan zitten daar ook zo’n 20 kinderen.


Ook dienen zich weer nieuwe uitdagingen aan, maar meer daarover, wanneer we hiermee concreet gaan starten. Ook zijn de voorbereidingen in volle gang gezet om deze zomer (onze winter) een jongerenteam uit Zeewolde te ontvangen, die op outreach naar Swaziland komt.


Maar waar we nu vooral naar uitkijken is ons verlof, we zullen namelijk half april 3 weken naar Nederland komen en hopen jullie te kunnen ontmoeten.

Tot de volgende flits en Gods zegen toegewenst en ……… we gaan elkaar weer zien!