Het is Pasen, voor jullie witte Paasdagen, voor ons gewoon een zonnig weekend. Maar of het nu sneeuwt of de zon schijnt, we vieren allemaal Pasen, voor ons het feest om te vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood! En gisteren mochten we dat vieren met 28 weeskinderen, wat heeft iedereen ervan genoten.

Zaterdagochtend gingen we eerst 200 geverfde/gekookte eieren verstoppen op het terrein van YWAM. De kinderen werden gebracht in 2 auto's, prachtig om te zien hoeveel mensen en kinderen er in 1 auto passen. Er waren 6 begeleiders meegekomen, waaronder Mike & Robine, die dit weeshuis opgezet hebben en leiden.

Eerst kregen de kinderen een filmpje te zien over Pasen, verteld en gespeeld door kinderen, een eenvoudige, maar duidelijke boodschap. Daarna gingen we naar buiten om te zingen, alle kinderen deden enthousiast mee. Toen was het tijd om de eieren te gaan zoeken, deze werden tussen de middag opgegeten en ze kregen ook allemaal nog 2 mee in een verrassingszakje.

Daarna was het tijd voor de spelletjes. We hadden een mooi vlak terrein waar we deze sport- en spelletjes konden doen. Anne had van alles bedacht, zoals: Jan-Huigen-in-de-ton, estafettes, hindernisbanen, tikspelletjes, zaklopen, eier en waterestafette. Wat een plezier hebben we samen met de kinderen gehad, ze vonden alles leuk en genoten zo!

Tussendoor kregen ze een lunch: broodje knakworst, eitjes, wortels, drinken en een sinaasappel. Allemaal heerlijk op de grond in het gras en daarna gingen ze met het sport- en spelmateriaal aan de slag: springtouwen, stelten lopen, tennisrackets, frisbees, hoepels... zo leuk om te zien hoe goed ze zich hiermee vermaakten. Ook Ruben, Levi & Jessie speelden heerlijk mee. De jongens hebben veel met kinderen op de rug rondgesjouwd. Jessie was bijna de hele week ziek geweest, maar was gelukkig nu weer zover opgeknapt, dat ze ook mee kon doen.

Na de lunch nog een spelletjes ronde en daarna kregen ze nog een zakje met lekkers mee en toen weer in de auto's naar huis. Het was een stralende dag, prachtig weer en opperbeste stemming.

Hoe hier verder Pasen wordt gevierd? Heel verschillend, wat we zo gehoord hebben. Veel mensen gaan van donderdag t/m zondag iedere dag naar de kerk (vooral de katholieken), maar ook de koning viert dit feest in Lombamba, in een groot voetbalstadion. Iedereen mag komen, er worden veel koeien geslacht, zodat er voor iederen vlees te eten is en de toegang is gratis. Iedere dag komt de koning hier dus ook en vrijdag zagen we laadbakken van vrachtauto's vol met mensen naar Lombamba rijden. En verder gaat iedereen zo mogelijk terug naar hun geboorteplaats, naar de familie. Veel mensen die onderweg zijn dus.

En verder? Jessie was bijna de hele week ziek, gelukkig is ze nu alleen nog verkouden, maar wel weer opgeknapt. Levi & Ruben vinden het heerlijk om een lang weekend vrij te zijn, nu nog een maand naar school en dan hebben ze alle drie 3 weken vakantie.

Wat betreft het huis: de elektricien is flink bezig geweest en opgeschoten, de vloerlegger heeft de woonkamer en een groot deel van de hal met tegels gelegd en wordt komende week afgerond En we hebben de gordijnenstof uitgezocht voor de ramen.

Ook zijn we bezig geweest met een Swazis Identiteitsbewijs, die heb je nodig voor van alles en nog wat, maar dat gaat (zoals veel hier) in kleine stapjes. Het lukt uiteindelijk wel, maar ze zijn hier dol op stempels, handtekeningen en formulieren, dus voordat je het juiste hebt....

Dit was het weer voor deze week, we hopen dat het bij jullie gauw echt lente wordt, want die koude lange winter, duurt wel erg lang. En we wensen jullie allemaal Gods zegen, voor nu met Pasen, maar ook voor daarna. Want Jezus heeft de dood overwonnen, als we onze blik op Hem gericht houden en niet naar de omstandigheden kijken, zullen we zijn vrede en rust ontvangen, die alle verstand te boven gaat.

Veel liefs, Anne, Birgitte, Ruben, Levi & Jessie