De komende week beginnen de scholen weer voor de kinderen, maar nu genieten we allemaal nog even van de vakantie! Het is het Pinksterweekend, het feest waarin we denken aan het vuur van de Heilige Geest. Dit weekend zijn Ruben & Levi op kamp, een survivalkamp, dus zijn we erg benieuwd naar hun verhalen. 
De tweede week van de vakantie zijn we er een paar dagen tussenuit geweest, naar Kosi Bay, naar een huisje in de 'middle of nowhere' aan de kust in de Zuid Afrika. Daar hebben we allemaal genoten van 2 prachtige dagen aan het strand en de zee! Bij terugkomst moest de wc opnieuw gemaakt worden. Het bleek dat deze verstopt zat en aan alle kanten lekte, door de oude pijpen. Dus afgelopen weekend met een goede plumber allemaal nieuwe pijpen aangelegd en nu doet hij het gelukkig heel goed. Dan waardeer je een goed werkend toilet des te meer. 
 
Verder gingen we maar weer eens bij de belastingdienst langs, deze onderzoekt nog steeds de doos met de Wakawaka lampjes,waar we al meer dan een maand op wachten. We vertelden dat het ons nu vooral ook om de verjaardagscadeautjes ging en vooruit we konden de cadeautjes meekrijgen, maar niet de lampjes. Aangekomen op het postkantoor gaven ze ons direct het hele pakket mee. Dat was een grote verrassing! Wat waren we blij met de cadeautjes en kaartjes en met de lampjes, die we willen gaan uitdelen op plaatsen waar de mensen geen elektriciteit hebben. Wakawaka betekent: helder licht, ook een mooi middel om de mensen te vertellen over Jezus: het Licht van de wereld! 
 
We hebben een paar dagen geleden voor de tweede keer onze watertank gevuld en we hebben nu onze eigen elektriciteit en elektriciteitskastje, dat we zelf op tijd moeten opwaarderen. Verder hebben we deze week kunnen skypen met NL in een moderne computerzaak, waar ze wifi hebben. Dat was echt leuk, we hoopten ook hier thuis internet te kunnen krijgen, maar voorlopig is het pakket nog niet beschikbaar en de vraag is ook of het bereik hier op de berg wel goed genoeg is. 
 
Omdat de grote klussen in het huis klaar zijn (natuurlijk zijn er nog genoeg kleine klusjes), hadden we wat vervolgplannen gemaakt en wat gebeurt... komen de volgende dag Petros & Elisabeth onverwachts bij ons op de koffie. Zo deelden ze hun visie en konden we goed overleggen hoe we hen de komende tijd het beste kunnen helpen. We zijn nu van plan om 2 keer per maand op de vrijdagmiddag een kinderkerkprogramma te verzorgen bij hen, eerst voor de kleinsten en later op de middag voor de jeugd. Verder gaan we hun wekelijks helpen met hun huis en tuinwerkzaamheden, als de kinderen naar school zijn. Voor ons was het bijzonder dat ze zelf met ons contact zochten en ons om hulp vroegen. Gave timing !! 
 
En dan is het nu Pinksteren: het feest van de Heilige Geest, degene die ons leidt en helpt, de Trooster en degene die ons enthousiast maakt voor Jezus, oftewel ons in vuur en vlam zet voor Hem! Zo hadden we hier de afgelopen week een mooi kampvuur, het tuinafval moest opgeruimd worden en nu kan je nog net een fikkie stoken in je eigen tuin (later in de winter is het zo droog, dan wordt het gevaarlijk, voor je het weet veroorzaak je een bosbrand). Ook binnen is het nu 's avonds behoorlijk koud, dus we hebben ook in de open haard een vuurtje. Daar word je weer lekker warm van. Daarom ons gebed en liedje van Herman Boon, ook voor jullie: 'Wilt U een fikkie bij me steken, misschien een beetje rare vraag, ja, dat wil ik ook zo graag. Dat diep bij mij van binnen, een vuurtje mag branden.....'
 
Tot slot willen we jullie vragen om te bidden voor onze gezondheid, want we zijn stuk voor stuk wat aan het kwakkelen, door de omslag van het weer. 
Veel liefs en Gods zegen,
 
Anne, Birgitte, Ruben, Levi & Jessie