ALMERE / YOLANDE TUMP - De Almeerse fysiotherapeut Anne van der Zaag vertrekt naar Swaziland. Samen met zijn vrouw en drie kinderen wil hij weeskinderen helpen in het Afrikaanse land. Gisteren was de laatste werkdag van de fysiotherapeut bij sportschool The Wave, waar hij nu al vijftien jaar een eigen praktijk heeft.

Van der Zaag was een aantal jaar geleden in Swaziland, waar hij zijn hartsverlangen zag groeien. ,,Afgelopen zomer viel het allemaal op zijn plek toen ik daar met mijn familie was.’’ Vanaf dat moment wist het gezin zeker dat ze naar het koninkrijk wilde verhuizen om weeskinderen te helpen. In Swaziland ontmoette ze een echtpaar dat naast hun zes eigen kinderen zeven wezen had geadopteerd waarvan de ouders waren gestorven aan het HIV-virus. ,,Dit soort mensen willen we helpen onder het motto Home, Hope and Happiness.’’

De familie vertrekt op 20 januari naar Mbabane, de hoofdstad van het koninkrijk Swaziland. Hoe lang ze precies blijven is nog niet zeker. Wel is het voor de langere termijn. De praktijk in de sportschool is al verkocht.

De fysiotherapeut houdt zich momenteel vooral bezig met plannen voor Afrika. ,,Ik ben nog niet echt bezig met afscheid nemen. Op dit moment zitten we nog vol in de voorbereiding.’’ Op 12 januari wil hij wel afscheid nemen van al zijn collega’s, patiënten en oud-patiënten. Deze zijn allemaal welkom om afscheid te nemen van half vijf tot zes uur in sportschool The Wave in Almere Buiten. De nieuwe eigenaresse van de praktijk wordt dan aan iedereen voorgesteld.

 

(Bron: www.almerevandaag.nl)