Het was vandaag, zondag 7 juni, de dag van het sanitair. Het Thuis Front Team was al vroeg uit de veren om in de hal van de Levant een plekje in Afrikaanse stijl in te richten.
Er werd gesjouwd met tafels, posters opgehangen, symbolische tegels gesneden, filmpje en presentatie getest…alles moest tip-top in orde zijn voor de missie van vandaag: aandacht vragen-en geld inzamelen voor het verbeteren van sanitaire voorzieningen. 


Iets waar we in Nederland nooit over nadenken, maar wat in Swaziland niet vanzelfsprekend is. We denken bijvoorbeeld aan het gezin van Petros&Elisabeth, een Swazi-gezin dat naast hun vijf eigen kinderen zorgt voor zeventien weeskinderen in de leeftijd van 1 t/m 22 jaar. Wassen deden ze met de knieën op de grond en het toilet is een gat in de grond in een hokje buitenshuis. De laatste tijd is er onder leiding van Anne&Birgitte hard gewerkt om de sanitaire voorzieningen te verbeteren. Zo zijn er o.a. wasbakken geplaatst, waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Wat zou het mooi zijn als dit grote gezin de komende koude wintermaanden binnen naar het toilet kan en zich warm kan douchen!

20150607 DSC5490
In de dienst van de Evangelische Gemeente Zeewolde beaamde voorzitter Gosse-Jacob, in gezelschap van het voltallige Thuis Front Team, de noodzaak van dit project. Hester bracht haar zelfgeschreven lied over Swaziland ten gehore, hierbij werd menig traantje weggepinkt. Na afloop van de dienst werden er symbolische tegels verkocht, alle tegels tezamen vormden een toilet en een douche. Leuk om hierbij te vermelden is de reactie van Stichting Fountains of Joy (www.fountainsofjoy.nl), die meteen 24 tegels voor haar rekening nam! Alle donaties, groot of klein, waren meer dan welkom en resulteerden in een totaalbedrag van €675! Dankbaar kunnen we u dan ook vertellen dat alle tegels zijn verkocht.
Hierbij willen wij, namens Anne, Birgitte en het gezin van Petros&Elisabeth, alle gulle gevers hartelijk bedanken en we hopen u binnenkort het resultaat te laten zien!
(Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum)