Back to Top

Het ThuisFrontTeam

GijsbertNewMijn naam is Gijsbert van Kampen en ik woon in Harderwijk en deel mijn leven met Sylvia. Ik werk voor een Amerikaanse multinational en ben verantwoordelijk voor marketing en de ontwikkeling van producten in 1 van de divisies van dit bedrijf. Samen met Sylvia hebben we ook onze eigen bediening. Wij reizen samen om het Goede Nieuws te brengen over heel de wereld en spreken met enige regelmaat in kerken en op conferenties.

Ik heb Anne en Birgitte ontmoet in de Evangelische Gemeente Zeewolde. Een mooie gemeente die ik ruim 18 jaar heb mogen dienen. Het mogen uitzenden van Anne en Birgitte, toen samen met de kinderen, maakte een diepe indruk op mij. Dit kwam mede door mijn betrokkenheid met zending en de zendingswerkers in het veld. Ik heb zendelingen altijd gezien als mensen die staan in de frontlinie. Anne en Birgitte lieten hier alles achter om gereedschap te zijn in Zijn handen in Swaziland. Wie durft dit nog te doen?

Ik mag, inmiddels al een aantal jaren, voorzitter zijn van de Stichting Hart voor Swaziland en zit tevens de bijeenkomsten van het Thuis Front Team voor. Dit is een mooi team die passie hebben voor het werk van Anne en Birgitte en dit dan ook met volle inzet ondersteunen. Ik vind het leuk om zo met Anne en Birgitte te mogen optrekken, hen te ondersteunen waar nodig en een luisterend oor te zijn voor hen. Het is prachtig zo deel te zijn van wat er gebeurd in Swaziland en te zien hoe Anne en Birgitte mensenharten raken, steun zijn voor de medemens om hen heen en verschil maken in de levens van zo vele die de liefde van Jezus zo nodig hebben en dit mogen ontvangen door Anne en Birgitte heen.

  


 

 

Mijn naam is Gosse-Jacob Sprietsma. Ik woon sinds juni 2004 in Zeewolde, ben vader van drie geweldige kinderen en maak onderdeel uit van de Evangelische Gemeente Zeewolde (EGZ). 

Sinds de oprichting van het Thuis Front Team (TFT) van Anne en Birgitte ben ik betrokken bij Hart voor Swaziland. Eerst in de rol van voorzitter, maar vanaf 1 oktober 2016 ben ik als penningmeester verantwoordelijk binnen Stichting Hart voor Swaziland. Al die jaren, heb ik ervaren hoe Gods Zegen rust op de bediening van Anne en Birgitte en hoe God telkens weer heeft voorzien in wat nodig is om hun werkzaamheden vorm en inhoud te kunnen geven. Bijzonder om van dichtbij mee te maken!

Mijn bijdrage zie ik als facilitair voor Anne en Birgitte en wat me daarin drijft is Matteüs 25, vers 40: “…voor zover u dit voor één van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan”.

 

 


 

Wij zijn Ralph en Christa Hartendorp en sinds november 2019 onderdeel van het Thuisfront team van Anne en Birgitte. We kennen hen vanuit Evangelische gemeente in Zeewolde en hadden in oktober 2019 de mogelijkheid om een paar dagen met hun op te trekken in Eswatini en bezochten met hen de primary school, het ziekenhuis, groententuinproject en verschillende gezinnen in de community.

We waren onder de indruk van hun passie, betrokkenheid, inzet en liefde voor de Swazi’s. Dus we hoefden niet lang na te denken toen we voor het TFT gevraagd werden. We willen graag meedenken, meebidden, meehelpen organiseren waar nodig. 

Met veel plezier wonen we vanaf ‘96 in Zeewolde, waar we onze (pleeg)dochters mochten zien opgroeien. Zij zijn ondertussen alle 3 uitgevlogen en wij zijn inmiddels trotse opa en oma van een kleinzoon. In het dagelijks leven is Ralph ondernemer en runt een IT Consultancy bedrijf en Christa werkt als Caddiemaster bij Golfclub Zeewolde. Daarnaast leiden we samen een huisgroep in onze gemeente en hebben we hart voor zending. We houden van vakanties en leuke uitdagingen, zo deden we samen een Muskathlon in de Dominicaanse Republiek in 2016. Verder brengen we onze vrije tijd graag door op onze zeilboot, houden van wandelen en andere buitensporten. We kijken uit naar een prettige samenwerking en zijn benieuwd wat God verder in de toekomst gaat doen door Anne en Birgitte heen in Eswatini.

 


 

 

HesterMijn naam is Hester Munneke en ik woon vanaf 1990 in het mooie dorp Zeewolde samen met mijn man Johan. De rust, de ruimte en het water rondom dit prachtige polderdorp trok ons aan om hier te gaan wonen. We hebben samen drie prachtige, inmiddels getrouwde dochters; Silke, Karlijn en Emmelie en we zijn trotse opa en oma van 5 kleinkinderen. Ik houd van creatief bezig zijn in de vorm van fotograferen, schilderen, kaartjes ontwerpen, soms een lied schrijven en pianospelen. Verder houd ik van wandelen, reizen en de natuur.

Ik heb Anne en Birgitte leren kennen via de Evangelische Gemeente in Zeewolde. Het hele proces rondom hun vertrek naar Eswatini (toen nog Swaziland) heb ik van dichtbij mogen meemaken. Met Birgitte heb ik nog steeds intensief contact en het is fijn om daardoor op de hoogte te blijven van alles rondom hun gezin en bediening en zo ook mee te leven en de vriendschap te onderhouden. Toen ze er ongeveer 1,5 jaar woonden kwam ik voor het eerst bij hen met Johan en later met de eerste jongeren “outreachgroep”. Dat was geweldig om te organiseren en om daar met ze een programma voor met name kids te doen! Mijn hart ging nog sneller kloppen voor “Hart voor Swaziland”, maar ook voor het land en de mensen daar. Ik heb inmiddels verschillende “outreachgroepen” begeleid, waaronder naast een jongerengroep ook een meiden- en vrouwengroep en ik hoop dat nog vele malen te mogen doen. Naast het uitdelen van Gods liefde en praktisch te helpen is het voor de deelnemer zelf ook een hele levenservaring en soms zelfs levensveranderend. Een aantal keer ben ik ook alleen naar Eswatini geweest en mocht toen Birgitte helpen in haar bediening. Het is inmiddels een tweede “Thuisland” voor mij geworden.

Ik vind het prachtig om de inzet, de liefde, passie en bewogenheid te zien waarmee Anne en Birgitte dit werk doen. Ieder met zijn/haar eigen talenten en gaven. Ik draag hen en hun bediening dan ook een warm hart toe en ben dankbaar om in hun TFT te zitten en zo ook een steentje bij te mogen dragen.

Jacobus 1:27 Voor God, de Vader, is alleen dit reine, zuivere godsdienst: weduwen en wezen bijstaan in hun nood.

 


 

NatasjaMijn naam is Natasja Bruining en ik ben moeder van 3 fantastische kinderen. Ik woon met mijn kinderen in het mooie Zeewolde. In het dagelijkse leven sta ik voor de klas op een grote middelbare school in Barneveld. Ik geef de vakken Beeldende Vorming, Tekenen en daarnaast Culturele Kunstzinnige Vorming.

Anne en Birgitte ken ik al jaren. We hebben bij elkaar op de kring gezeten. Met Birgitte mocht ik, om een zendeling te bezoeken, een reis naar Thailand maken, daar hebben we elkaar nog beter leren kennen. Nadat ze uitgezonden zijn naar eSwatini hebben we als gezin Anne en Birgitte bezocht. Het werk dat zij doen onder wezen en weduwen ligt me na aan het hart. Onderdak, hoop en een stuk blijdschap bieden aan de mensen die dat het meeste nodig hebben. Ik ben blij dat ik in Nederland een klein deel daaraan mag bijdragen. Mijn rol in het TFT is vooral het ondersteunen en meedenken als we acties doen.