Back to Top

Swaziland

Swaziland ligt ingeklemd tussen Zuid-Afrika en Mozambique en is het kleinste land van de zuidelijke hemisfeer, ongeveer de helft van Nederland. Er wonen ongeveer 1,2 miljoen mensen en het is een van de laatst resterende koninkrijken van het Afrikaanse continent.

Op de woestijn na zijn in Swaziland van west naar oost alle Afrikaanse landschapstypes vertegenwoordigd: het bergachtige en beboste Hoogveld met een gematigd klimaat, het subtropische en vruchtbare Middenveld met overvloedige regen in de zomer en het Laagveld, typische Afrikaanse bush met een overvloed aan wild en vogels, waar dankzij irrigatie met succes suikerriet verbouwd wordt.

Ongeveer 75% van de Swazi bevolking is werkzaam in de (zelfvoorzienende) landbouw  en 63% van de bevolking leeft van minder dan €1,75 per dag , wat door de wereldbank aangemerkt wordt als de armoedegrens.

Het land wordt maatschappelijk en economisch erg bedreigt door de rampzalige HIV-epidemie. Waarbij zelf de lange termijn bestaan van het land ernstig wordt bedreigd. Er bestaat geen land Location Swaziland AU Africater wereld waar het aantal mensen wat geïnfecteerd is zo hoog is als in Swaziland (27%). Ook hierdoor heeft dit land de laagste levensverwachting  wereldwijd van gemiddeld 32 jaar. Ook door dit probleem heeft één op de drie kinderen zijn beide ouders aan aids verloren.