De diaconie van de Protestante Kerk in Vries heeft twee jaar lang het project Home, Hope and Happinees in Swaziland ondersteunt. Met een actie AUTOWASSEN werd deze periode afgesloten.

Op 13 juni om 9 uur was het ineens druk op de parkeerplaats van de kerk. Slangen werden uitgerold, hoge-druk spuiten in gereedheid gebracht, elektriciteit werd aangelegd. Net toen dit alles klaar was kwamen ook al de eerste auto’s het terrein oprijden. En zo ging het de hele ochtend door. In totaal werden 35-40 auto’s keurig schoongemaakt en was het hard werken.

De chauffeurs en chauffeuses werden in het Ontmoetingshuis getrakteerd op koffie met koek of cake. Daar was een ook een presentatie van het werk dat Anne en Birgitte in Swaziland doen. Het was een komen en gaan van mensen en auto’s. Al met al een productieve ochtend want toen om 1 uur de actie werd gestopt was er een aardig bedrag binnen. Dit werd verdubbeld door de diaconie en zo kan er een bedrag van 750 euro ten goede komen aan de werkzaamheden in Swaziland.

De werkers die niet alleen nat waren van het vele water dat werd verstoven werden na afloop getrakteerd op een heerlijk stuk taart.

Allen die deze actie hebben doen slagen HARTELIJK DANK.


Klik hier voor meer foto's.