De kinderen hebben een goede start op school gemaakt, zo aan het begin van Term 2.
 
We hebben een ochtend alles doorgesproken met Petros & Elisabeth, hoe we ze het best kunnen helpen. Zo hebben we afgesproken om voorlopig iedere dinsdag praktisch te helpen. Ze hebben een 'to do list' gemaakt, dat wil zeggen: dingen die gedaan moeten worden in hun huis of die ze nodig hebben. Zo zijn we begonnen met het maken van een kledingkast in het meidenhuis, omdat alle kleren op de grond of in plastic zakjes lag. Verder valt er te denken aan: stromende wc's, een eettafel, een aanrecht met gootsteen, boekenplanken (nu liggen de schoolboeken op stapels in de kamers) en elektriciteit in het jongens- en meidenhuis. Tot nu toe brengen onze waka waka lampjes daar uitkomst. Deze lijst hebben ze gemaakt op basis van geloof, want zelf hebben ze hebben hier zelf geen geld voor.
Verder heeft Petros het verlangen om met zijn voetbalteams te evangeliseren. Zo wil hij 3x per week gaan trainen met deze jongeren en noemt het zijn 'Soccerministry'. Hij kan op een braak stuk land gaan trainen, maar hij heeft nog geen goals. Daarom heeft Anne afgelopen week 3 lange bomen omgezaagd van een meter of 15 en hiervan mooie palen/latten gemaakt. Deze liggen nu te drogen, dan kan Anne ze verven, zodat ze niet worden geroofd en als brandhout worden gebruikt in de winter.
 

 

Ook hebben we afgesproken om 2x per maand hun kinderen en jongeren uit hun dorp een kinder/jeugdprogramma te bieden. Afgelopen vrijdag was de start, waarbij Birgitte voornamelijk de leiding had bij het kinderprogramma en Anne bij de jeugd. Het ging over Jozef, over dromen, Gods plan met hun leven en hun toekomst. We hebben ook met jong en oud nog flessenvoetbal gedaan, dat vonden ze geweldig! Bij de jongeren hadden we 10 tieners verwacht, maar er kwamen 20.

 

 

 

Vorige week had ons Thuisfront Team een sponsoractie voor ons georganiseerd, waarbij ze 2 filmpjes in de dienst lieten zien en na afloop verkochten ze cake en broodjes met worst. Wat zijn we dankbaar voor zo'n geweldig team!!
 
We hebben contacten gelegd met het Social & Health centrum hier in het wijkje in Nkwalini. Het blijkt dat hier sinds kort dagelijks 50-70 kinderen komen, van 3-4 jaar, voor een ontbijt/lunch. Het gaat vaak om weeskinderen. Deze kinderen blijven een beetje rondhangen tot 12 uur 's morgens en we hebben gevraagd of we ook voor deze kinderen een programma mogen verzorgen. Dat was helemaal prima, heel welkom zelfs. Dus nu gaan we maandag voor het eerst, samen met een vertaalster, ook deze kinderen vertellen over Gods liefde en dat Jezus van ze houdt. We zullen met ze bidden en zingen, een verhaal vertellen, spelletjes doen en kleuren.
 
Tot slot de doopdienst! Wat een geweldige dag was dat! Prachtig weer en prachtige mensen en kinderen, iedereen heeft zo genoten. 2 stafmedewerkers lieten zich dopen, 1 had hiervoor een zwembadje gekocht. Ook Elisabeth kwam met de kinderen. En zo gebeurde het dat onze tuin ineens vol was met 20 spelende kinderen: trampoline, voetballen, stelten, frisbees, schommel, tafeltennis... wat een plezier hadden ze allemaal. Een dag vol happiness, want 's middags begon de doopdienst, met z'n allen zingen en om de dopelingen heen staan. Na de doop gingen we met elkaar avondmaal vieren en gezamenlijk eten. Iedereen had iets lekkers gemaakt, zo hadden wij groentesoep en een stapel pannenkoeken gebakken. En na dit alles gingen de kinderen weer zo snel mogelijk spelen!
 
We zijn dankbaar voor al jullie gebeden, merken dat we nu echt in een nieuwe fase zijn beland en kijken uit naar alles wat nog komen gaat. De winter zou nu wel gauw komen, maar tot nu toe merken we daar nog weinig van, dus we kunnen nog heerlijk genieten van de tuin. We hebben hier trouwens een guava, citroen en advocadoboom staan.
Gods zegen voor jullie allemaal vanuit Swaziland, veel liefs, Anne, Birgitte, Ruben, Levi & Jessie
 
Voor meer foto's klik hier