logeerkamerHier zitten de kinderen midden in de vakantie, in Nederland begint het nieuwe seizoen weer. Anne zit in zijn laatste weken DTS. We kijken uit naar ons familiebezoek, ze komen volgende week al en iedereen heeft er zin in. Erik & Nynke zullen in onze tuin kamperen en opa Lex slaapt in de gastenkamer.

Deze is helemaal opgeknapt en zo goed als af, dus klaar om uitgeprobeerd te worden.

De kinderen hebben hun tweede periode afgerond, na deze vakantie volgt er nog 1 periode, die tot begin december zal duren. Ze hebben nu echt tijd om te ontspannen en genieten volop van de vakantie.

Zo zijn we een dagje naar Tom & Mandy geweest, een Amerikaans jong stel, dat in de ‘middele of nowhere’ woont, 30 km op een dirtroad. Hier runnen ze een grote boerderij, waar groente verbouwd wordt, waar ze kippen en varkens houden. Met deze opbrengst kunnen ze voor 90% voorzien in het onderhoud van 40 weeskinderen, die hier opgevangen worden. We hebben een prachtige dag met ze gehad en waren onder de indruk van al het werk wat ze hier doen.

Verder zijn we een weekend naar Mozambique naar het strand geweest, een hele onderneming. We hebben genoten van een prachtige stranddag, maar waren ook weer blij om terug te zijn in Swaziland, waar we ons meer thuis voelen. 

KampvuurAfgelopen week kwamen Petros & Elisabeth met de kinderen naar de base van YWAM. De studenten van de DTS hadden een leuke middag voor ze georganiseerd, waar we allemaal aan mee deden. Anne deed de organisatie van de spelletjes. Het was echt een super middag met: dans, zang, spelletjes, bijbels onderwijs, drama en tot slot een kampvuur met broodjes en worstjes….

De supervisor van het Social & Health Centrum wilde graag weten hoe het tot nu toe ging en Birgitte heeft voor hem een evaluatie geschreven. Het grootste probleem waar ze tegenaan loopt, is de vertaling. Direct de volgende keer had hij een vaste vertaalster geregeld. Nu hopen dat ze na de vakantie echt met regelmaat komt vertalen, zodat het programma door kan gaan.

De jongens vermaken zich goed met elkaar. Ze hebben samen veel plezier gehad met het maken van een film. Verder is Levi bezig met zijn tuintje, water geven, onkruid wieden,  sla verkopen en er nieuwe plantjes inzetten. Ruben heeft flink geholpen met het gastenverblijf: het dak repareren, plafond erin spijkeren, schuren, schoonmaken en verven. Jessie springt het grootste deel van de dag op de trampoline, hoewel ze hem in deze vakantie ook vaak moet delen met het zoontje van de pastor. Deze jongen neemt soms zijn vriendjes mee en dan hebben ze allemaal zo’n plezier. Wat zijn we blij dat we deze trampoline hebben meegenomen uit NL.

Als het goed is, is de winter nu voorbij. Overdag is het eigenlijk al weken mooi weer en nog steeds erg droog. Iedereen zit met smart te wachten op de regen, vooral voor de tuin en de natuur zou het lekker zijn. Officieel is hier de lente begonnen (sept, okt,nov).

We hebben eindelijk internet, maar het is nog niet zo geweldig. De verbinding is vaak slecht en 1 GB gaat snel op.

Tot slot willen we jullie allemaal een goede start wensen van het nieuwe seizoen: voor school, werk en thuis! En jullie allemaal bedanken voor je interesse en steun, voor je gebed en bijdrage. De volgende tekst voor jullie ter bemoediging uit 1 Petrus 5: 10b ‘God zal u sterk en krachtig maken, zodat u staande zult blijven en niet meer zult wankelen. ‘

Gods zegen en lieve groetjes, Anne, Birgitte, Ruben, Levi & Jessie.