Verjaardagen, Swazi ID, natuurpark, kinderfeestje, huis.

De afgelopen weken stonden in het teken van de verjaardagen van Jessie & Birgitte. We hebben dit al op

zondag gevierd door met elkaar naar een natuurpark te gaan, op ongeveer een half uur rijden. Dit

Milwlane park heeft geen gevaarlijke wilde dieren, dus je kunt er wandelen, fietsen of paardrijden. Er zijn wel genoeg wilde dieren, zoals:

zebra's, impala's, blue wildebeesten, wilde zwijnen, apen en vogels. Voor Jessie was het een super verrassing dat ze een uur mocht paardrijden, op een groot wit paard, achter een gids aan en en Anne op een paard achter haar. Birgitte ging met Ruben & Levi mountainbiken, op deze manier kun je ook vlakbij de dieren komen. Het was een prachtige dag en we hebben er volop van genoten.

Maandag was Birgitte jarig en gingen we het 's morgens voor de zoveelste keer weer proberen bij Home affairs om een Swazi ID kaart voor Anne aan te vragen. Deze keer was de rij niet zolang, dus het proberen en wachten waard. Na 1,5 uur, vingerafdrukken van alle 10 de vingers en een foto, kregen we te horen dat hij hem vrijdag op kon halen. En dat is gelukkig goed gegaan, met deze kaart kan hij allerlei aanvragen makkelijker regelen. Het kostte wel veel moeite en geduld, maar uiteindelijk komt het dan toch goed.
Na telefoontjes, kaartjes en felicitaties op FB eindigde de verjaardag met een leuke verrassing voor Birgitte, ze werd door Jessie en Ruben geblinddoekt ontvoerd naar de tuin van het nieuwe huis en daar hadden Levi & Anne een kampvuur gemaakt.

KampvuurDe dag daarna was Jessie jarig. Ze had die dag ook haar laatste zwemgala, voor grade 1 t/m 3. Het was stralend weer, dus een prachtige dag hiervoor! Er werd in de klas voor haar gezongen en ze mocht trakteren en verder werd er de hele dag veel voor haar gezongen. Ze kreeg ook via de mail een superleuk filmpje, gemaakt door de kinderen van groep 4 van de Richtingwijzer (haar school in NL). Ze gingen voor haar zingen en feliciteerden haar, wat een verrassing. Ook kreeg ze telefoontjes en berichtjes en een paar dagen later nog 2 leuke pakketjes met cadeautjes uit NL.
Tot slot hebben we vrijdag haar kinderfeestje gevierd, Jessie had 7 meisjes en 1 jongen uitgenodigd. Het was erg leuk en gezellig, de kinderen konden er maar niet genoeg van krijgen om buiten te spelen, vonden alles leuk en hebben ook heerlijk zitten smullen. Als je al die kinderen zo ziet genieten, word je echt blij!

De ontwikkelingen van het huis gaan goed. De tegels zijn gelegd, de meeste gordijnen gemaakt en voor de woonkamer opgemeten, de schoorsteen is helemaal hersteld, deuren zitten op z'n plek en zijn grotendeels geverfd, de elektricien is klaar en Anne is al rondom het huis in de tuin bezig geweest. Nu moeten we nog een grote waterton kopen voor de watervoorziening en alles moet nog een keer schoon gemaakt worden, want al dat klussen veroorzaakt veel stof. Maar het einde is in zicht, en hopen het einde van deze maand over te kunnen.

De kinderen hoeven nog maar 2 weken naar school, maar de komende week zijn ze vrijdag al vrij. Vrijdag is namelijk de koning jarig, dus een feestdag voor heel Swaziland. De week daarna zijn ze op donderdag al vrij, dan begint hun 3-weekse vakantie, het einde van Term one. Ze zullen ook een rapport krijgen. Jessie is helemaal gewend aan school, voor de jongens is het iedere dag weer afwachten, de ene dag gaat het beter en is het leuker dan de andere dag. Het engels blijft nog pittig, maar het valt ook niet mee als veel leerlingen onderling Siswati met elkaar praten. Dus zouden jullie hiervoor willen blijven bidden?

We merken wel dat het hier wat frisser wordt, het is af en toe echt een beetje herfst met mist, de dagen worden korter en het is 's avonds en 's nachts kouder, vooral ook in huis. Maar wat een prachtig land is dit, wat genieten we van alles wat onze God zo mooi gemaakt heeft: de zon en de duizenden sterren, de bergen, de natuur. Ook konden we via Facebook een foto zien van een prachtig wonder; ons achternichtje Philene is geboren! How great is our God!! xxx van ons 5!