Hier zeggen ze dat de winter begonnen is, oké, het is 's avonds wat frisser en af en toe zitten we een hele dag in de wolken, maar de meeste dagen is het nog steeds warm en schijnt de zon. Wat een contrast met Nederland. Deze week stond in het teken van het ontvangen van ons visum, het koopcontract van het huis in Nederland wat officieel getekend is en we hebben een onverwachts bezoek kunnen maken aan een mooi weeshuis!

De leider van YWAM had al onze papieren ingevuld en het visum aangevraagd. We moesten allerlei documenten aanleveren, gelukkig accepteerden ze een print via de mail. Gosse-Jacob, van ons Thuisfrontteam, is hier maar druk mee geweest. Maar bij het ophalen, was het toch niet helemaal duidelijk hoe het nu zat. Ze zagen dat de kinderen 'van der Zaag' waren en dus de kinderen van Anne. Maar wie was Birgitte eigenlijk? Want er stond 'Ernst' op haar paspoort. Na een tijdje snapten ze dat Birgitte de vrouw van Anne was en was alles oké! Dus nu hebben we een verblijfsvergunning voor een jaar en deze schijnt daarna eenvoudig verlengd te kunnen worden.

David (onze makelaar) heeft alles geregeld wat betreft het huis in Nederland. Deze week werd het koopcontract officieel getekend en dus is dit hoofdstuk nu ook afgesloten. De kopers zijn inmiddels al verhuisd en ze zullen er geen spijt van krijgen om op zo'n mooi plekje in Zeewolde te wonen.

Verder gingen we ' s morgens vroeg kijken of we het huis van Mike & Robine konden vinden. Birgitte gaat bij haar naar de bijbelstudie, maar kon hun huis maar niet vinden. Ineens zaten we bij pastor Mike een kopje thee te drinkenl. Ze runnen een weeshuis in Mbabane en we wilden er graag eens een kijkje nemen. Hij zou er net naar toe, dus of we tijd hadden om mee te gaan. Dit weeshuis bestaat sinds 2003, ze dragen nu de zorg over 28 weeskinderen, en hebben mogelijkheid om 40 kinderen op te nemen. Deze kinderen hebben geen ouders meer en zijn door de familie verstoten. Bij opname hadden ze geen geboorte akte, dus geen naam of geboorte datum. De kinderen zitten in groepen van maximaal 8 kinderen, per groep is er 24 uur per dag een huismoeder. En overdag komt er nog een vrouw helpen. Ze gaan naar lokale scholen en er is een pre school op het terrein voor de jongste kinderen. De leeftijd van de kinderen is van 2 jaar tot 11 jaar oud.
Het is een prachtig terrein, er staan nu 7 gebouwen en rondom is veel ruimte: een speeltuintje, een enorme groentetuin, een kippenstal en een geitenhok met wat geiten. We waren erg onder de indruk, deze opzet spreekt ons echt aan. Er waren nog wat jonge kinderen van 2 tot 4 jaar oud, de kinderen wilden graag dat we met ze speelden. Deze 28 kinderen komen het paasweekend naar YWAM, waar ze de boodschap van Pasen te horen zullen krijgen, een lunch krijgen en waar we spelletjes voor ze gaan organiseren.

Tot slot: het huis gaat traag maar gestaag.... het zit zo'n beetje voor de tweede keer in de verf, de tegels en vloerbedekking moeten binnenkort gelegd worden en dan zijn er nog heel wat kleine en grotere klussen, die nog niet klaar zijn (elektriciteit, waterton, gordijnen en rails, witgoed wat we nog moeten kopen) en daarna inrichten. Dus we blijven voorlopig nog in het huis van Joy zitten.

Ruben is gevraagd voor het atletiek team, hij had zich opgegeven voor de 1500 meter hardlopen, dus hij mocht ineens meedoen met een groot scholentoernooi! Ruben & Levi hebben het erg naar hun zin bij de jeugdgroep op vrijdagavond. School blijft wennen voor hen, de ene dag is leuker dan de andere. De leraren zijn niet erg duidelijk wanneer er een toets is of dan gaat het ineens niet door, dat geeft wel eens frustratie.
Jessie heeft het naar haar zin, ze mist wel haar vriendinnen/vriendjes van school, maar past zich makkelijk aan. Het zwemmen is nu afgelopen, nu mag ze een andere (school)sport kiezen...
Allemaal erg bedankt voor jullie betrokkenheid en jullie steun. We vinden het fijn te weten dat we hier op de juiste plaats zitten, dat God voor ons de weg baant en dat we ook kunnen genieten van dit prachtige land en de mensen. Gods zegen en liefs, Anne, Birgitte, Ruben, Levi & Jessie.